کشور عزیزمان ایران مناطق دیدنی بکر فراوانی دارد. با وجود آنکه بیشتر گردشگران سعی می کنند تا در فرصت تعطیلات خود به طرف شهرهای شمالی ایران مانند گیلان، گنبد کاووس، گلستان، ماسال، رشت، رامسر و یا سرعین و تبریز مسافرت کنند. در قسمت غرب کشورمان جاذبه های گردشگری بکر و تاریخی وجود دارد که بیشتر ما از آنها غافل هستیم. در این فرصت قصد داریم تا کمی با استان کهگیلویه و بویراحمد آشنا شویم.

 

+ آبشار دره عشق در چهار محال و بختیاری

 

استان کهگیلویه و بویر احمد

نام استان کهگیلویه و بویراحمد از کوه گیلویه گرفته شده است. این استان، ناحیه ای کوهستانی در جنوب غربی ایران و بین خوزستان و استان فارس است که مجتمع بر دو قسمت پشت کوه و زیر کوه می باشد. بخش های شمال و شرق استان کهگیلویه و بویراحمد که وسیع تر و عمدتاً سردسیر و کوهستانی هستند به نام پشتکوه می شناسیم. قسمت‌های جنوبی و غربی آن را که گرمسیری محسوب می شوند به نام زیرکوه می‌خوانده می شوند.

 

منطقه پشتکوه نیز شامل سه ناحیه بلاد شاپور، تل خسروی و رِوِن (reven) است. همچنین زیرکوه شامل ۵ ناحیه به اسامی باشت، ارجان، زیدون، کوهمره و لیراوی می باشد. رودهای مارون، ظهره، خیرآباد، خرسان، بُشار، نیز از این منطقه می گذرد. یاسوج مهمترین شهر استان محسوب می شود. علاوه بر یاسوج می توان به چرام و دو گنبدان اشاره کرد که به ترتیب مرکز بخش گچساران و دهدشت می باشند. این استان از قدمت تاریخی بالایی برخوردار است. به طور کلی در استان کهگیلویه و بویر احمد بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی که غالباً تپه‌های باستانی هزاره چهارم و سوم قبل از میلاد هستند وجود دارد که فقط ۱۲ اثر آن به ثبت رسیده است

 

بخشهای شهرستان کهگیلویه شامل حومه، لنده، بهمئی، باشت، لوداب، گچساران و دوگنبدان می باشد.

عمده مردم عشایر کهگیلویه، بویر هستند.

این سرزمین دارای معادن گچ و نفت است و علاوه بر طوایف لُر که در آنجا ساکنند، طوایفی از قشقایی ها مانند دره شوری و کشکولی ها نیز از منطق مختلف استان به عنوان منطقه ای برای قشلاق استفاده می کنند.

 

نخستین بار در جنگ اسکندر با آریو بارزانس (یا به اصطلاح عامه آریوبرزن)، عشایر اوکسیان در دربند پارس با کهگیلویه و تنگ تکاب در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی بهبهان انجام شد.

بعدها پس از شروع حکمرانی اعراب در منطقه فارس، کهگیلویه یکی از نواحی پنجگانه فارس به شمار می‌رفت و ناحیه قبادی یا ارجان نیز نامیده می شد. ۴ ناحیه دیگر هم به ترتیب اردشیر خره، استخر، دارابجرد و شاپورخره بودند. در حمله اعراب آن قسمت از طوایف شبانکاره که ساکن رِون بودند، در دروازه شهر استخر، مهاجمان را شکست دادند.

باشت بخشی از شهرستان کهگیلویه می باشد که مشتمل بر دهستان باشت و ۳۹ آبادی دیگر است.

خوب است بدانید که طی سال های گذشته دهستان ها و بخش های زیادی بین دو استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد رد و بدل شد. به طور مثال، بخش غربی شهرستان شیراز که مرکزش تل خسروی است و از شهرستان کهگیلویه جدا شده و در سال ۱۳۳۸ به شیراز الحاق شد.

بلاد شاپور ناحیه ای است که در پشت کوه کهگیلویه، بین شمال و شرق بهبهان که از غرب به ناحیه حومه ارجان و از جنوب به ناحیه باشت محدود می‌شود، قرار داد. مرکز بلاد شاپور جومه نام دارد که در مرز خوزستان و فارس واقع شده است. خوب است بدانید که بعدها دهدشت مرکز بلاد شاپور شد.

 

زیدون یا زیدان نام یکی از دهستان شهرستان بهبهان است که دارای ۳۲ آبادی می باشد. آب فهلیان از طرف شرق به آن وارد و در آبادی عسگری آب رودخانه خیرآباد به آن ملحق می‌شود که در نهایت رود زیدون را تشکیل می‌دهد. طبق اسناد تاریخی، منزقه زیدون در سال ۱۲۴۵ هجری قمری دچار طاعون شده اند و بسیاری از مردم جان باختند.

کوهمره که امروز برخی از شهرستان کازرون محسوب می شود. این منطقه شامل دهستان های جروق، دشت ارژن و نودان می باشد که در ۱۴ کیلومتری شمال کازرون قرار دارد.

 

لیراوی، از شرق به ماهور و میلاتی و از شمال به زیدون از جنوب و غرب به خلیج فارس محدود می‌شود. آبادی احمدحسین مرکز آن است.

تل حسنک یا تپه حسنک یکی دیگر از مناطق استان گهکیلویه و بویر احمد است که در نزدیکی شهر بهبهان قرار دارد.

تله گوریپاه، در نزدیکی بهبهان قرار دارد و باستان شناسی به نام استین در سال ۱۹۳۵ میلادی در آنجا بررسی و اکتشافاتی انجام داده است. او همچنین تله حسنک را نیز مورد کاوش قرار داده است.


findatour کهگیلویه ,استان ,ناحیه ,شهرستان ,فارس ,بهبهان ,استان کهگیلویه ,قرار دارد ,بلاد شاپور ,شهرستان کهگیلویه ,بویر احمد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

انجام سفارشات طراحی و چاپ و تبلیغات پُـر اَز وَسـوَسـه ی پَـروآز Klikkala سیمره نیوز interior-design11 ستاک فناوری ویرا فیلم زاده | فیلم | سریال | آهنگ معرفی کالا یاسین ZIBACHIZ